Ekonomi

Biden yönetimi havacılık sübvansiyonlarında etanolün rolünü özetliyor

Biden yönetimi, sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) için, artık uygun bir hammadde olarak mısır bazlı etanolü de içeren yeni bir sübvansiyon programını detaylandırdı. Bu girişim, sübvansiyona hak kazanmak için etanolün çevre dostu tarım uygulamaları kullanılarak üretilmesini gerektiriyor.

Bu hamle, şu anda ABD karbon emisyonlarının yaklaşık %2’sini oluşturan ve hızla artan havacılığın karbon ayak izini azaltmayı amaçlıyor.

Yönetimin stratejisi, geleneksel petrol jet yakıtından %50 daha az emisyon üreten SAF için bir pazar oluşturmak. Sübvansiyon alabilmek için rafinerilerin SAF’larının bu emisyon azaltma hedefini karşıladığını kanıtlamaları gerekmektedir.

Etanol bazlı SAF bu hedefe ulaşabilir, ancak sadece mısır belirli tarımsal uygulamalar kullanan çiftliklerden tedarik edilirse. Toprak işlemesiz tarım, örtü ekimi ve verimli gübre uygulaması gibi bu uygulamaların topraktaki karbonu tuttuğu bilinmektedir.

Tarım Bakanı Tom Vilsack, Amerikan tarımının ve çiftçilerinin bu sürdürülebilir gelecekte oynaması beklenen önemli rolü vurguladı. Ayrıca, soya bazlı biyodizel, toprak işlemesiz ve örtülü ekim uygulamalarını da takip eden çiftliklerden elde edildiği takdirde sübvansiyon almaya hak kazanacaktır.

Kılavuz, arazi kullanımındaki değişiklikleri hesaba katarak etanol gibi biyoyakıtların yaşam döngüsü emisyonlarını değerlendiren GREET iklim modelinde yapılan güncellemelere dayanmaktadır. Biyoyakıt endüstrisi, etanolün bir SAF hammaddesi olarak nitelendirilmesini kolaylaştırmak için bu güncellemeleri savunmuştur.

Yine de bazı çevre grupları ve araştırmacılar, önerilen tarım tekniklerinin iklim açısından gerçek yararları konusunda kuşkularını sürdürüyor. Bu endişelere rağmen, USDA Enerji ve Çevre Politikası Ofisi Direktörü Bill Hohenstein, bu tarımsal uygulamaların sera gazı faydalarını destekleyen kapsamlı veri ve modellemelere atıfta bulunarak plana olan güvenini dile getirdi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu